Το Καρπενήσι

Το Καρπενήσι είναι η πρωτεύουσα του Νομού Ευρυτανίας και βρίσκεται στους πρόποδες του Βελουχιού και έχει στα «πόδια» του την εύφορη κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική έχει διατηρηθεί αναλλοίωτη με το πέρασμα των χρόνων μέσα στην πόλη, αλλά και στα γύρω γραφικά χωριά. Το Καρπενήσι συγκαταλέγεται στις «ξεχωριστές» πρωτεύουσες της Ελληνικής υπαίθρου, καθώς αποτελεί άριστο κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας.

Διαθέτει όλες τις σύγχρονες υποδομές και είναι σε θέση να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Τα καλοδιατηρημένα κτίρια, τα προσεγμένα ξενοδοχεία, οι γραφικές ταβέρνες με τις εξαιρετικές γεύσεις, οι φιλόξενοι κάτοικοι και η φύση με την απαράμιλλη ομορφιά της, προσελκύουν τους επισκέπτες, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή που φθάνουν στο Καρπενήσι, νοιώθουν τη ζεστασιά και τη μαγεία της περιοχής. Άνθρωποι όλων των ηλικιών τόσο κατά τους καλοκαιρινούς όσο κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες, επιλέγουν το Καρπενήσι και την Ευρυτανική ύπαιθρο για να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες και να χαλαρώσουν από τους πιεστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Στο κέντρο της πόλης μπορείτε να θαυμάσετε την πλατεία «Μάρκου Μπότσαρη», η οποία έχει επενδυθεί με μεγάλες ψηφίδες, που διαγράφουν αμέτρητα ημικύκλια με ονόματα Δήμων της περιοχής. Στη μία γωνία της πλατείας είναι χτισμένη η εκκλησία της Αγίας Τριάδας και το Δημαρχείο, στο οποίο βρίσκεται και το άγαλμα του Μάρκου Μπότσαρη. Κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους της μικρής πόλης θα συναντήσετε αμέτρητα μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα, από τα οποία μπορείτε να αγοράσετε μέλι, βασιλικό πολτό, γλυκά του κουταλιού, βότανα της περιοχής και χυλοπίτες. Μόλις 12 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων, στη θέση «Διαβολότοπος» λειτουργεί από το 1974 σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο με άριστες υποδομές και πίστες για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ

Κάντε Κράτηση